Antiga Cereria Lluís Codina
(Barcelona | Barri de la Catedral - Barcelonès)

Barcelona - Antiga Cereria Lluís Codina

Barcelona - Antiga Cereria Lluís Codina (Foto: Albert Esteves, 2020)

TipusEstabliment comercial
Situació Bisbe, 2 bis
Botiga emblemàtica fundada per Vicenç Marrugat l'any 1825. L'edifici en el qual estava ubicada és la casa Masferrer i Bosch, projectada per Josep Oriol Mestres l'any 1872. A començament del segle XX la botiga va ser adquirida per Jordi Codina, un fabricant de ciris de Mataró i va continuar l'activitat Lluís Codina Vergeli, mort l'any 1995. La cereria es va mantenir activa fins que va entrar en decadència quan, l'any 2008, es va prohibir encendre espelmes a la catedral a causa dels danys que causava el fum. L'any 2016 va tancar i posteriorment l'establiment va canviar de mans i va passar a vendre espardenyes i complements de moda.

Exteriorment, té un portal central flanquejat per dos aparadors laterals amb una estructura de fusteria recolzada en una balustrada de ferro. El portal es plega cap a l'interior formant un vestíbul. A la part superior, un calaix de fusta motllurada abasta tota la botiga, amb el nom de l'establiment pintat damunt d'un vidre negre. Al seu damunt hi ha un plafó amb un escut i la llegenda cera verge d'abella.

A l'interior es conserven els taulells i prestatgeries dels anys vint així com les vitrines raconeres. Destaca el paviment escacat blanc i negre. Al subsol hi ha l'antic taller on es fabricaven les espelmes.