Hotel Suizo
(Barcelona | Barri de la Catedral - Barcelonès)

Barcelona - Hotel Suizo (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Hotel Suizo. Postals antigues

TipusHotels i hostals
Situació Plaça de l'Àngel, 12 / Jaume I, 19
Al solar on es va construir aquest hotel hi havia hagut la presó, que va funcionar fins ben entrat el segle XIX i que donava nom al carrer ara denominat Baixada de la Llibreteria i abans Baixada de la Presó. L'edifici va ser construït cap a l'any 1861 (data inscrita en un dels pilars de fosa de la planta baixa). Com es pot veure comparant les fotografies antigues, l'Hotel conserva bàsicament la mateixa imatge que oferia a començament del segle XX, amb una forta presència visual per la seva situació abocada a la plaça de l'Àngel i als carrers de Jaume I i de la Baixada de la Llibreteria.