Sepulcre de la família Sanllehy
(Barcelona | Catedral de Barcelona - Barcelonès)

Barcelona - Catedral. Sepulcre de la família Sanllehy (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Catedral. Sepulcre de la família Sanllehy (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorJosep Llimona Bruguera
Situació Catedral de Barcelona. Claustre
A l'ala del claustre annexa a la Catedral, hi ha la capella funerària de la família Sanllehy. Està presidida per un grup escultòric de marbre denominat l'Enterrament de Crist, obra de l'escultor Josep Llimona, de l'any 1920. Hi veiem sant Joan, agafant el cos inert de Crist i al seu costat la Verge, amb expressió de tristesa, i Maria Magdalena, ajaguda als peus de Crist, ocultant la cara sobre el braç -el característic Desconsol que Llimona va evocar en altres obres. El conjunt es pot relacionar amb un grup escultòric similar fet per Llimona uns anys abans per a la Basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès (vegeu enllaç).

Domènec Joan Sanllehy i Alrich (Barcelona, 1847 - 1911) va ser un important polític català que milità en el Partit Conservador i fou alcalde de Barcelona entre 1906 i 1909. Va casar-se amb Anna Girona, filla del banquer Manuel Girona, la capella funerària del qual és al seu costat.