Sepulcre del bisbe Berenguer de Palou
(Barcelona | Catedral de Barcelona - Barcelonès)

Barcelona - Catedral. Sepulcre del bisbe Berenguer de Palou

Barcelona - Catedral. Sepulcre del bisbe Berenguer de Palou (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Catedral. Sepulcre del bisbe Berenguer de Palou (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya-, 1920)

Situació Catedral de Barcelona. Interior. Deambulatori
Berenguer de Palou (segon bisbe de Barcelona amb aquest nom) va exercir el seu pontificat entre 1212 i 1241. Va participar en les croades i en la conquesta de Mallorca i va destacar per la seva protecció als ordes mendicants i per la seva contribució a la fundació de l'orde de la Mercè. El seu sepulcre -que devia formar part de l'antiga catedral romànica- està situat en un lateral de la capella de la Visitació.

A la làpida hi ha una inscripció on es recorda la seva importància en el naixement de l'orde mercedari. Damunt del sarcòfag hi ha la figura jacent del bisbe, amb la mitra i el bàcul, i un gos als seus peus.