Sepulcre del comte Ramon Berenguer I i Almodis de la Marca
(Barcelona | Catedral de Barcelona - Barcelonès)

Barcelona - Catedral. Sepulcre del comte Ramon Berenguer I i Almodis de la Marca

Barcelona - Catedral. Sepulcre del comte Ramon Berenguer I i Almodis de la Marca (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Catedral de Barcelona. Interior
Entre la sagristia i la porta del claustre, en un mur lateral, hi ha els sepulcres dels comtes de Barcelona Ramon Berenguer I (c.1023 - 1076), el Vell i la seva esposa Almodis de la Marca (Tolosa, Occitània, c.1020 - 1071). Havien estat enterrats a l'antiga catedral romànica, de la qual n'havien estat fundadors. Es tracta de dos taüts de fusta enlairats amb un fons arquitectònic pintat, datat l'any 1545 i executat pel pintor portuguès Enrique Ferrandis. No es pot confirmar que les restes contingudes als taüts siguin les de Ramon Berenguer i Almodis. És possible que es tracti de les de Ramon Borrell i de Peronella d'Aragó.