Monument a Gustavo Adolfo Bécquer
(Bellver de Cerdanya - Cerdanya)

Bellver de Cerdanya - Monument a Gustavo Adolfo Bécquer

Bellver de Cerdanya - Monument a Gustavo Adolfo Bécquer (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorPhilippe Lavaill
Situació Plaça Gustavo Adolfo Bécquer
El títol de l'obra és La poesia com un vol d'oreneta, i està dedicada a Gustavo Adolfo Bécquer (Sevilla, 1836 - 1870), que va sojornar a Bellver els mesos d'octubre i novembre de 1860 i es va escriure la llegenda del Creu del Diable.

Feta en acer, va ser inaugurada l'any 2013 i el seu autor és Philippe Lavaill (Perpinyà, 1954). Està inspirada en una de les rimes més populars del poeta: Volverán las oscuras golondrinas en tu balcón sus nidos a colgar... i vol ser, segons l'autor, un homenatge a la poesia en general, a la seva lleugeresa i a la seva bellesa, representades pel cos d'una dona i el vol de les orenetes. Al pedestal hi ha un medalló amb l'efígie de Bécquer.