Font de Sant Jordi
(Barcelona | Palau de la Generalitat - Barcelonès)

Barcelona - Palau de la Generalitat. Brollador (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Palau de la Generalitat. Brollador (Foto: Rossend Gri, 2023)

AutorFrederic Galcerà
Situació Palau de la Generalitat. Pati dels Tarongers
La font del Pati dels Tarongers va ser construïda per Pere Ferrer II durant la primera dècada del segle XVII.

Entre els anys 1925 i 1929, el Palau de la Generalitat va ser objecte d'una remodelació arquitectònica i decorativa amb la mirada posada a l'Exposició Internacional de 1929. Un dels nous elements que es va incorporar va ser una escultura de bronze de sant Jordi, situada al capdamunt de la font del Pati dels Tarongers. La figura, que presenta sant Jordi a cavall en el moment de matar el drac, és obra de Frederic Galcerà (Batea, 1880-1964), del 1926.