Façana del carrer del Bisbe del segle XVI
(Barcelona | Palau de la Generalitat - Barcelonès)

Barcelona - Palau de la Generalitat. Façana del carrer del Bisbe del segle XVI

Barcelona - Palau de la Generalitat. Façana del carrer del Bisbe del segle XVI (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorTomàs Barsa, Antoni Carbonell
Situació Bisbe
El tram de façana corresponent al pati dels Tarongers que dona al carrer del Bisbe va ser construït cap a 1540 pels mateixos mestres que treballaven en l'ampliació del Palau, Tomàs Barsa i Antoni Carbonell. Enllaça el magnífic portal gòtic de Pere Johan amb el balcó neogòtic de Rubió i Bellver. Tot i produir-se en ple període renaixentista, l'herència gòtica es reflecteix tant en la composició de la façana com en la tipologia de les obertures. Només les finestres de la llotja superior es poden qualificar de renaixentistes. Les finestres del primer pis responen a una tipologia molt habitual al segle XVII, caracteritzada pels guardapols motllurats amb esmotxadura. Al damunt tenen escuts senzills de la Generalitat.