Vestíbul de la plaça de Sant Jaume
(Barcelona | Palau de la Generalitat - Barcelonès)

Barcelona - Palau de la Generalitat. Vestíbul

Barcelona - Palau de la Generalitat. Vestíbul (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorPere Blai / Romà Prats (escala)
Situació Plaça Sant Jaume
Forma part de l'obra realitzada per Pere Blai entre 1597 i 1619, juntament amb la façana principal i el Saló de Sant Jordi, que és just al seu damunt. És un accés institucional, restringit habitualment al President i membres del Govern i a les personalitats que visiten el Palau. Té un aspecte de fortalesa, sobri i auster, amb arcs rebaixats d'ampla volada. Les voltes planes, aparentment de pedra però en realitat de maons, van ser copiades del sotacor de l’església de San Lorenzo de l'Escorial, que Blai havia visitat poc abans.

L'actual escala d'honor de marbre, coronada amb una lluerna i il·luminada amb una magnífica làmpada d'aranya, va ser reformada l'any 1878 per l'arquitecte Romà Prats i Montels.