Sales Antoni Clavé
(Barcelona | Palau de la Generalitat - Barcelonès)

Barcelona - Palau de la Generalitat. Sales Antoni Clavé

Barcelona - Palau de la Generalitat. Sales Antoni Clavé (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Palau de la Generalitat. Sales Antoni Clavé (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Sota el Pati dels Tarogers
Les Sales Antoni Clavé es corresponen amb els baixos del Pati dels Tarongers. Van ser construïdes l'any 1912, en temps de la Mancomunitat, i les obres van ser dirigides per Josep Puig i Cadafalch.

L'any 1993 s'hi van instal·lar les pintures d'Antoni Clavé que han donat nom a les sales, les quals constitueixen l’avantsala de l’Auditori o sala de conferències. Antoni Clavé (Barcelona, 1913 - 2005) va ser un important pintor, cartellista i gravador que va destacar internacionalment en el món de l'informalisme, destacant especialment els seus collages. Les obres exposades en aquestes sales són majoritàriament dels anys vuitanta i noranta del segle XX i de format gran, i constitueixen una petita mostra de les 150 obres que el mateix autor va donar al fons d’art de la Generalitat.