Relleu de Sant Jordi-Teseu
(Barcelona | Palau de la Generalitat - Barcelonès)

Barcelona - Palau de la Generalitat. Relleu de Sant Jordi-Teseu (Foto: Cannan, 2009)

Barcelona - Palau de la Generalitat. Relleu de Sant Jordi-Teseu (Foto: Canaan, 2009)

AutorJosep M. Subirachs
Situació Entrada del pont del carrer del Bisbe
Per a l'entrada del pont neogòtic que uneix el Palau de la Generalitat amb la Casa dels Canonges, Josep M. Subirachs va dissenyar un relleu denominat Sant Jordi-Teseu, l'any 1976. Són dos plafons fets amb pedra de travertí en els quals es desenvolupa la llegenda de sant Jordi, equiparada a la llegenda mitològica de l'heroi grec Teseu, Així, sant Jordi i Teseu serien el mateix personatge, igual que el drac i el Minotaure o la princesa i Ariadna. Subirachs hi afegeix altres elements habituals dins del seu repertori figuratiu com ara el sol, la lluna o la calavera. També hi ha una balustrada, que simbolitza l'Art.