Lleons i gos del Vestíbul
(Barcelona | Palau de la Generalitat - Barcelonès)

Barcelona - Palau de la Generalitat. Gos (A. Vallmitjana Abarca)

Barcelona - Palau de la Generalitat. Gos (A. Vallmitjana Abarca) (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorAgapit Vallmitjana Abarca
Situació Vestíbul
Agapit Vallmitjana Abarca (Barcelona, 1850-1915), fill del destacat escultor Venanci Vallmitjana Barbany, amb qui va col·laborar, va ser un important escultor animalista, amb especial preferència pels lleons. D'ell són els vuit lleons de la base de l'estàtua de Colom i el Caçador de Lleons, del Parc de la Ciutadella. Al vestíbul del Palau de la Generalitat hi ha dos lleons de bronze d'aquest autor, de format gran, que flanquegen l'escala d'honor en actitud de vigilància. Del mateix autor és el gos guardià danès, també de bronze, situat a poca distància. Aquestes obres van ser foses al taller de Frederic Masriera.