Sala de Conferències
(Barcelona | Palau de la Generalitat - Barcelonès)

Barcelona - Palau de la Generalitat. Sala de Conferències

Barcelona - Palau de la Generalitat. Sala de Conferències (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorCarles Solsona (remodelació)
Situació Sota el Pati dels Tarogers
L'Auditori o Sala de Conferències, amb capacitat per unes 200 persones, va ser condicionada l'any 1993, aprofitant un espai del segle XIV, buidat sota el Pati dels Tarongers en temps de la Mancomunitat, obra dirigida per Josep Puig i Cadafalch (1912). En buidar la terra es van haver d'integrar uns caixons entre el formigó armat per tal que els arbres disposin de la terra necessària.

En la remodelació moderna, dirigida per Carles Solsona, es van deixar visibles les arcades originals però es van treure els pilars centrals per tal de donar visibilitat, de manera que es van deixar els capitells penjants, tal com s'havia fet al segle XVI a la galeria gòtica. Per dur-ho a terme es va haver de crear una estructura de reforç de formigó que permetés apuntalar les bigues.