Antiga Casa Xancó-Cotchet
(Barcelona | La Rambla - Barcelonès)

Barcelona - Antiga casa Xancó Cotchet (Foto: Albert Esteves, 2022)

Barcelona - Antiga casa Xancó Cotchet (Foto: Anna Corcoll, 2020)

TipusEstabliment comercial
Situació Rambla, 78
Camiseria fundada l'any 1820 per Antoni Cotchet i continuada pel seu nebot Josep Xancó. És la botiga més antiga de la Rambla i va gaudir d'una enorme popularitat entre la burgesia barcelonina de les primeres dècades del segle XX.

Manté intacta l'estructura de fusta dels aparadors exteriors, així com els rètols esgrafiats sobre vidre negre. En un d'ells es pot llegir Fundada l'any 1920. A l'interior conserva gairebé tot el mobiliari original de la botiga (moble de la caixa registradora, taulells, vitrines, cadires, punts de llum de llautó, etc.). La fesomia tant exterior com interior, data aproximadament de 1912, quan Josep Xancó va emprendre la reforma del local. També és d'aquella època la magnífica caixa registradora. Tristán Xancó va fer una acurada restauració l'any 1985.

Actualment és una botiga d’artesania destinada la turisme.