La cova d'en Genís
(Santa Coloma de Gramenet - Barcelonès)

Santa Coloma de Gramenet - Cova d'en Genís (Foto: CEDIP, 1997)

TipusJaciment arqueològic
PeríodePrehistòria
Situació Sector Font de Sant Roc
El 1955, en una zona granítica del sector nordest del municipi, Genís Ibàñez, membre del Centre Excursionista Puig Castellar, va descobrir una cavitat en forma de dolmen que correspon a un sepulcre de l'edat de bronze. Inicialment va ser qualificada com a construcció megalítica, tot i que actualment es considera que és una estructura natural. En l'excavació realitzada s'hi van trobar algunes restes d'ossos i dos vasos ceràmics, un dels quals és de tradició neolítica i l'altre té la característica nansa de tipus "apèndix de botó", típica del període mitjà de l'edat de bronze (entre els anys 1500 i 1100 aC).