Hotel Rivoli Rambla
(Barcelona | La Rambla - Barcelonès)

Barcelona - Hotel Rivoli (Foto: Albert Esteves, 2020)

TipusHotels i hostals
EstilBeaux Arts - Monumentalisme Classicista
Situació Rambla, 128
Edifici de caràcter monumental, marcadament classicista. Presenta una façana simètrica, dividida horitzontalment en dos trams, separats per una cornisa. El tram inferior unifica la planta baixa i els dos primers pisos. El tram superior abasta la resta de l'edifici i emfasitza l'eix central emmarcant-lo amb unes pilastres que, al terrat, es coronen amb dues escultures clàssiques, una de les quals és un Hermes, que aguanta un enorme caduceu.

En aquest solar hi hagué la seu del Banc de Catalunya, ocupada després pel Comitè Executiu del POUM. Actualment, a la planta baixa hi ha una placa que recorda el dirigent marxista Andreu Nin.