Fornícula amb la Mare de Déu del Roser
(Barcelona | La Rambla - Barcelonès)

Barcelona - Rambla, 114

Barcelona - Rambla, 114 (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Rambla, 114 (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Rambla, 114
A la façana d'un edifici del segle XVIII, amb una façana molt ampla però d'escàs interès artístic, hi ha una notable fornícula barroca que hostatja una imatge de la Mare de Déu del Roser, una advocació mariana que va gaudir d'una enorme popularitat als segles XVII i XVIII. Normalment se la representa coronada i amb un rosari a la mà, en aquest cas desaparegut.

La fornícula té una concepció arquitectònica, amb pilastres als brancals, ornades amb garlandes i capçades amb capitells jònics. Sostenen un entaulament amb dues copes de fruits als extrems i un medalló amb tres flors al timpà.