Casa Ferran Puig
(Barcelona | La Rambla - Barcelonès)

Barcelona - Rambla, 140 (Hotel Continental)

Barcelona - Rambla, 140, plànol 1887. Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona

AutorJeroni Granell Mundet, m.o. / Manuel Cases Lamolla (reforma)
Situació Rambla, 140
Edifici projectat per Jeroni Granell Mundet inicialment l'any 1862. L'any 1887, el mateix arquitecte va fer un projecte de remodelació de la façana per al mateix propietari, Ferran Puig*. L'any 1931 es va produir una nova reforma, a càrrec de l'arquitecte lleidatà Casas Lamolla, per allotjar l'Hotel Continental, propietat de la família Malagarriga Vallet, actualment situat a l'edifici veí. Finalment, el 1900, es va fer una profunda reforma que va afectar especialment el coronament.

La seva fesomia actual és fruit d'aquesta darrera actuació, que ha refet la planta baixa, que havia estat molt alterada, i ha concebut un coronament amb mansarda, d'estil francès. L'element més destacat de la façana és la tribuna de tres ales del pis principal, que serveix de balconada del segon pis.

*El Catàleg de Patrimoni de l'Ajuntament denomina aquesta casa amb el nom de Francesc Ferrer, però aquest era només l'apoderat del propietari, Ferran Puig.