Casa Francesc Oliva
(Barcelona | La Rambla - Barcelonès)

Barcelona - Rambla, 135

Barcelona - Rambla, 135 (Foto: Albert Esteves, 2024)

Barcelona - Rambla, 135 (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Rambla, 135 (Foto: Arnau Izard -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1919)

Barcelona - Rambla, 135, plànol 1871. Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona

AutorRamon Portusach i Barrató
Situació Rambla, 135 / Pelai, 62
Edifici que enllaça la Rambla amb el carrer Pelai, articulat mitjançant un cos central semicircular, amb tribunes a totes les plantes. El projecte original és de l'any 1871 però l'aspecte actual de l'edifici és força diferent. A inicis del segle XX (1917) la planta baixa va ser completament alterada, suprimint-se els arcs de mig punt originals, i a més es va fer una remunta de dos pisos, acabada amb un templet circular cobert amb cúpula de pissarra, refet entre els anys 2013 i 2015, quan es va fer la reforma de l'edifici.