Claustre del Col·legi de Sant Àngel
(Barcelona | La Rambla - Barcelonès)

Barcelona - Comissaria de la Rambla

Barcelona - Comissaria de la Rambla (Foto: Anna Corcoll, 2020)

Situació Rambla, 43
El claustre de l'antic col·legi de Sant Àngel Màrtir, dels carmelitans calçats, és l'únic vestigi que resta del convent fundat per aquest orde l'any 1593. En obrir-se el carrer Nou de la Rambla, a finals del segle XVIII, l'església va ser enderrocada i reconstruïda entre 1789 i 1792. El Col·legi va ser abandonat l'any 1835.

En l'actualitat forma part de la moderna Caserna de la Guàrdia Urbana de la Rambla. És un claustre rectangular amb galeries de volta d'aresta i coberta moderna de vidre. Era veí del col·legi-convent dels Franciscans, situat allà on ara hi ha l'hotel Oriente.