Palau Nou de la Rambla
(Barcelona | La Rambla - Barcelonès)

Barcelona - Palau Nou de la Rambla (Foto: Albert Esteves, 2007)

TipusEstabliment comercial
AutorMBM (Oriol Bohigas, Josep M. Martorell, David Mackay)
Situació Rambla, 94
Edifici comercial i d'oficines construït entre 1989 i 1993, projectat pels arquitectes Oriol Bohigas, David Mackay i Josep Martorell. Té com a característica principal l'espai buit central on s'ubica un passatge, denominat Amadeu Bagués, que permet la visió del campanar de l'església del Pi. Inclou un aparcament soterrat de nou plantes, robotitzat.

Oriol Bohigas, al seu llibre Realismo, urbanidad y fracasos explica els criteris que es van fer servir per concebre aquest projecte: ...la Rambla ha acogido siempre dos tipologías: la casa residencial pequeña con balcones y los palacios con penetraciones públicas que sustituyen la escasez de calles. Pensamos que estas dos tipologías podían ser nuestro modelo. Por un lado, tratar el nuevo edificio a escala de monumento, con una penetración peatonal que, en vez de llevar a un patio propio, abriera la visión del campanario y la comunicación con el casco antiguo. Por otro, explicar la parte de fachada que continuaba alineada con la Rambla en términos asimilados a los gestos estilísticos de toda la calle. Muros continuos con ventanas y balcones y un gran vacío que iniciaba la calle enfocada al campanario.