Església de Betlem: porta de la Rambla
(Barcelona | La Rambla - Barcelonès)

Barcelona - Església de Betlem. Porta historicista de la Rambla

Barcelona - Església de Betlem. Porta historicista de la Rambla (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorFrancesc Santacruz
Situació Rambla, 107
La porta lateral de l'església de Betlem, abocada a la Rambla, executada cap a 1690, està presidida per un plafó amb la imatge del Nen Jesús, coronat, carregant una creu. La imatge està emmarcada dins un medalló octogonal amb el perfil ressaltat amb relleus vegetals. Basant-se en aquest model, Enric Sagnier va projectar l'altre portal lateral, obra de 1906, aquest amb la imatge de sant Joan infant.

Joan-Ramon Triadó, molt crític respecte a la qualitat de l'obra de Santacruz a la façana principal, defensa la virtut d'aquesta i assenyala que "el relleu és força reeixit i el repertori formal és una sàvia reunió d'elements barrocs i classicistes, malgrat que el conjunt destaqui pel seu fort accent ornamental".

*Joan-Ramon Triadó. Història de l'Art Català. Volum V. L'època del Barroc. Edicions 62. 1984