Capella de les Mares Reparadores
(Barcelona | Sant Gervasi - Barcelonès)

Barcelona - Capella de les Mares Reparadores (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Capella de les Mares Reparadores (Foto: Josep Gri. Ajunt. Barcelona, 1995)

AutorEnric Sagnier Vilavecchia / Josep M. Sagnier Vidal-Ribas (restaur.)
Situació Ganduxer, 130
L'any 1904, les Germanes de Maria Reparadora van rebre la donació d'un solar de la família Juncadella per establir-hi el seu convent, projectat per Enric Sagnier, l'any 1906. El mateix arquitecte va construir la capella annexa, l'any 1928. L'any 1970 les monges van vendre els terrenys, però la capella va poder ser salvada i va passar a mans de l'Ajuntament, gràcies a les gestions que va fer el farmacèutic Fernando Rubió i Tudurí. Ell mateix s'havia fet càrrec de la restauració de l'església després de la col·lectivització republicana. Aquesta restauració va ser duta a terme pel fill d'Enric Sagnier, Josep M. Sagnier Vidal mentre que l'apartat decoratiu es va encarregar al pintor noucentista Pere Pruna i Ocerans (Barcelona 1904-1977). Les pintures van ser realitzades entre els anys 1952 i 1954. Pruna va dissenyar també els vitralls i el mobiliari.

Després de romandre molts anys tancada, l'any 1988 es va rehabilitar i va passar a formar part de la xarxa de centres cívics de Barcelona, batejada amb el nom de Pere Pruna, en honor a l'artista.

Arquitectònicament, és un temple de nau única, amb trams de volta bufada i absis semicircular. Les pintures estan situades a l'absis, a l'arc triomfal i a les voltes.