Mercat de Sant Gervasi
(Barcelona | Sant Gervasi - Barcelonès)

Barcelona - Mercat de Sant Gervasi

Barcelona - Mercat de Sant Gervasi (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Antic Mercat de Sant Gervasi

Barcelona - Antic Mercat de Sant Gervasi (Foto: Frederic Ballell Maymí -Arxiu Fotogràfic de Barcelona-, 1912)

Barcelona - Antic Mercat de Sant Gervasi (Foto: Juan Antonio Sáenz Guerrero -Arxiu Fotogràfic de Barcelona-, 1967)

TipusMercat
AutorBonaventura Bassegoda Musté
Situació Plaça de Joaquim Folguera, 6
L'antic mercat de Sant Gervasi va ser inaugurat l'any 1912, quan l'antic municipi ja havia estat integrat al de Barcelona. Estava situat al costat de l'antiga Casa de la Vila i tenia una estructura de ferro amb una coberta segmentada, a l'estil de les naus industrials, per donar entrada a la llum. Havia estat projectat pels arquitectes Arnau Calvet i Marcel·lí Coquillat. Ambdós edificis van ser enderrocats l'any 1967 i, al mateix solar, es va construir el nou mercat, inaugurat l'any 1968, un edifici de planta rectangular fet de formigó vist, projectat per Bonaventura Bassegoda Musté. Va ser remodelat l'any 2013.