Antic Col·legi Santa Eulàlia (Escola Horitzó)
(Barcelona | Sant Gervasi - Barcelonès)

Barcelona - Antic Col·legi Santa Eulàlia (Escola Horitzó) (Foto: Albert Esteves, 2020)

TipusEdifici escolar
AutorFrancesc Ubach Trullàs
Situació Pg. Bonanova, 7 / Sant Delfí, 2
Les Germanetes de la Caritat, o Paüles, estaven establertes en aquest indret, que formava part de l'heretat del mas Mandri, des de 1873. Tenien un col·legi-obrador destinat a l'ensenyament de noies. L'ampliació del passeig de la Bonanova i l'obertura del carrer Bigai van obligar a transformar l'edifici original.

L'any 1936 va passar a mans del Consell de l'Escola Nova Unificada (CENU), acabat de crear, i d'aquell mateix any és el projecte de Francesc Ubach Trullàs. L'escola va passar a dir-se Grup Escolar Aristòtil. Acabada la Guerra, l'edifici va tornar a mans de les monges, que hi van afegir l'ensenyament de comerç. L'any 1968 es va ampliar per poder efectuar la segona ensenyança. Va tancar l'any 1981 i posteriorment s'hi va instal·lar l'actual Escola Horitzó.