Jardins Maluquer
(Barcelona | Sant Gervasi - Barcelonès)

Barcelona - Bust de Josep Maluquer (Manuel Laviada, 1947)

Barcelona - Bust de Josep Maluquer (Manuel Laviada, 1947) (Foto: Albert Esteves, 2020)

TipusParcs i jardins
Situació Passatge de Maluquer, 14-16
El passatge Maluquer va ser obert als anys trenta dins del marc del gran projecte urbanístic que comportar la construcció del conjunt d'habitatges coneguts com el Frare Negre. Els jardins van ser inaugurats l'any 1947. El seu element més destacat és la doble escalinata que salva el desnivell i emmarca un petit estany amb un brollador, fet amb carreus de pedra irregular. L'any 2011 es va canviar el nom pel de Jardins de Martí Luter.

A l'interior dels jardins hi ha el bust de Josep Maluquer i Salvador (Granollers, 1863 - 1931), fundador de l'Instituto Nacional de Previsión. Va ser esculpit per Manuel Laviada, l'any 1947.