Hospital de la Santa Creu: Sant Roc i la Caritat
(Barcelona | Hospital - Barcelonès)

Barcelona - Hospital de la Santa Creu. La Caritat

Barcelona - Hospital de la Santa Creu. La Caritat (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Hospital de la Santa Creu. La Caritat (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Jardins de Rubió i Lluch (Pati de l'Hospital de la Santa Creu)
Estan situades als peus de cadascuna de les dues escales que, des del pati, condueixen al pis superior, obra duta a terme per Joan Safont, entre 1568 i 1575. Les escultures van ser incorporades al segle següent, pels volts de 1630. Una d'elles representa sant Roc, el sant protector contra les epidèmies de pesta, amb un roc a la mà. Al seu costat hi podem veure els seus atributs tradicionals, l'àngel i el gos. L'altra és una figura femenina que porta un infant a cada braç i un altre agafat a la túnica. És una al·legoria de la Caritat, en referència a la funció que feia l'Hospital.