Jardí Mercè Rodoreda
(Barcelona | El Carme - Barcelonès)

Barcelona - Jardí Mercè Rodoreda

Barcelona - Jardí Mercè Rodoreda (Foto: Anna Corcoll, 2018)

Barcelona - Jardí Mercè Rodoreda. Evocació dels Països Catalans, de Salvador Alibau

Barcelona - Jardí Mercè Rodoreda. Evocació dels Països Catalans, de Salvador Alibau (Foto: Anna Corcoll, 2018)

TipusParcs i jardins
Situació Carme, 47
Situat damunt de la seu de l'Institut d'Estudis Catalans (Antiga Casa de Convalescència), és un dels escassos exemples de jardins penjats que podem trobar a Barcelona. Està dedicat a l'escriptora Mercè Rodoreda i Gurguí (Barcelona, 1908 - 1983) i conté una mostra de les plantes i flors que apareixen a les seves obres: mimoses, camèlies, glicines, gessamins o nenúfars, entre d'altres.

Antigament havia estat un hort. La seva fesomia actual la va adquirir l'any 1998. Està estructurat mitjançant uns parterres rectangulars lleugerament sobrealçats que descriuen uns passadissos coberts amb pèrgoles.

Al jardí hi podem veure una escultura al·legòrica dels Països Catalans, obra de Salvador Alibau, de l'any 2002.