Torre Salvador Andreu (II)
(Barcelona | Avinguda Tibidabo - Barcelonès)

Barcelona - Av. Tibidabo, 21

Barcelona - Av. Tibidabo, 21 (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorEnric Sagnier Villavecchia
Situació Av. Tibidabo, 21
Edifici dels anys 1916-1917, projectat -com tants altres en aquest sector- per Enric Sagnier Villavecchia. És un xalet unifamiliar, de planta baixa i dos pisos, amb una torre lateral més alta que li dona caràcter. La façana principal presenta, en l'àmbit de planta baixa, dues tribunes sobresortides que fan de balcons del primer pis. Les teulades, a quatre aigües, tenen uns ràfecs destacats. L'aparell ornamental és neobarroc, amb elements extrets de l'arquitectura popular, tot plegat dins d'un llenguatge allunyat del Modernisme i afí als corrents noucentistes que començaven a despuntar.