Torre Joan Llusà
(Barcelona | Avinguda Tibidabo - Barcelonès)

Barcelona - Av. Tibidabo, 30

Barcelona - Av. Tibidabo, 30 (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Av. Tibidabo, 30, durant una cursa automobilística

Barcelona - Av. Tibidabo, 30, durant una cursa automobilística (Foto: Josep M. Co de Triola -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1914)

EstilBeaux Arts - Monumentalisme Classicista
AutorJosep Pujol Brull
Situació Av. Tibidabo, 30
Edifici residencial unifamiliar construït, cap a l'any 1913, originalment com a residència d'estiueig. Va ser projectat per l'arquitecte Josep Pujol Brull (Cornellà de Llobregat, 1871 - 1936) que en aquesta obra se situa molt lluny del modernisme que havia practicat en algunes cases d'Igualada i Sitges, per inspirar-se en models parisencs. La torre cilíndrica que veiem a l'angle del xamfrà, coronada amb una cúpula d'escates de pissarra, n'és l'exemple més evident. En la mateixa línia se situen les balustrades, amb els seus gerros, o els trencaaigües classicistes que coronen les obertures.