Llotja de Mar: Saló Daurat
(Barcelona | Pla de Palau - Barcelonès)

Barcelona - Llotja de Mar: Saló Daurat

Barcelona - Llotja de Mar: Saló Daurat (Foto: José Aguado, 2016)

Barcelona - Llotja de Mar: Saló Daurat (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Pg. Isabel II, 1
L'espai més sumptuós de la planta noble de la Llotja és el Saló Daurat, instal·lat a l'antiga nau col·lateral, que es va configurar amb la reforma del segle XVIII dirigida per Soler Faneca. Està adossat al Saló de Contractacions i té una alçada de dos pisos. Afronta al passeig d'Isabel II, on s'obren tres balconeres, i es comunica interiorment amb els salons Lucrècia i dels Vaixells.

Les parets estan entapissades amb seda de Damasc de color vermell, amb l'escut i lema de la Cambra de Comerç estampats repetidament. Les obertures del pis baix estan emmarcades amb frontons daurats i les del pis alt, set d'elles cegues, estan concebudes com a balconeres, amb balustrades.

Els murs del saló Daurat de la Casa Llotja estan entapissats amb seda de Damasc, on es pot observar l'escut i el lema de la Cambra de Comerç de Barcelona. Destaquen especialment les làmpades de llàgrimes de cristall tallat i les escultures de marbre situades als angles, obra del millor escultor neoclàssic català, Damià Campeny.