Llotja de Mar: Font de Neptú
(Barcelona | Pla de Palau - Barcelonès)

Barcelona - Llotja. Font de Neptú

Barcelona - Llotja. Font de Neptú (Foto: Albert Esteves, 2006)

Barcelona - Llotja. Font de Neptú (Foto: Josep Bracons, 2016)

Barcelona - Llotja. Font de Neptú. Nereida

Barcelona - Llotja. Font de Neptú. Nereida (Foto: Ramon Sales -https://redescubriendomibarcelona.blogspot.com-, 2016)

AutorNicolau Traver / Antoni Solà
Situació Pg. Isabel II, 1
Al pati de la Llotja s'hi va situar una font presidida pel déu Neptú, obra de Nicolau Traver, flanquejat per dues Nereides, executades per un dels més rellevants escultors neoclàssics catalans, Antoni Solà. Nicolau Traver és considerat un dels darrers representants de l'escultura barroca i és l'introductor de la figura mitològica de Neptú, que es va imposar a l'estatuària durant el segle XIX. El conjunt es pot datar l'any 1802.