Llotja de Mar: Saló Lucrècia
(Barcelona | Pla de Palau - Barcelonès)

Barcelona - Llotja: Saló Lucrècia

Barcelona - Llotja: Saló Lucrècia (Foto: Albert Esteves, 2006)

Barcelona - Llotja: Saló Lucrècia (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Pg. Isabel II, 1
Situat a la primera planta del cos neoclàssic, comunicat amb el Saló Daurat, era l'antiga sala de sessions de la Junta de Comerç. Se li dona aquest nom perquè, originalment, allotjava l'escultura de Damià Campeny dedicada a Lucrècia, actualment situada al Saló Daurat. La part més interessant és la que correspon al sostre, decorat amb una pintura mural al·legòrica centrada per la reina, obra de Bonaventura Planella, de l'any 1832. Les parets, igual que altres sales, està folrat amb tapisseria de seda de color vermell. El dosser que presideix la sala, i que conté un quadre de Joan Brull que representa el rei Alfons XIII, va ser dissenyat per Tomàs Soler i Ferrer. Els dos gerros de marbre van ser executats per Campeny. Al seu voltant hi ha els retrats dels diferents presidents de la Cambra de Comerç.