Casa Alfons Macaya
(Barcelona | Avinguda Tibidabo - Barcelonès)

Barcelona - Av. Tibidabo, 32

Barcelona - Av. Tibidabo, 32 (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorEnric Sagnier Villavecchia
Situació Av. Tibidabo, 32 / Roman Macaya, 7-9
Edifici unifamiliar amb jardí, ubicat en un xamfrà, on se situa l'eix que articula les dues façanes, un cos arrodonit configurat amb sengles tribunes als dos pisos principals. A les façanes hi ha dues tribunes més, plantejades com a cossos sobresortits. Obra de l'any 1925, correspon a la darrera etapa de l'arquitecte Enric Sagnier, que aleshores tenia ja seixanta-set anys. Va ser edificada per a Alfons Macaya Sanmartí, fill de Roman Macaya, empresari tèxtil que va ser un dels promotors de la urbanització del Tibidabo i que dona nom a un dels carrers d'aquest solar. Actualment, és un hotel.

Aquesta casa va inspirar a l'escriptor Carlos Ruiz Zafón, en la seva famosa novel·la L’ombra del vent, on el va rebatejar com a Palauet Aldaya.