Can Pau Arenes
(Alella - Maresme)

Alella - Can Pau Arenes

Alella - Can Pau Arenes (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Riera de Coma Clara, 23
En època medieval era el Mas Bofí, segregat a començament del segle XIV de les terres de Can Cabús. Als segles XV i XVI va ser de la família Arnau, que al XVII s'anomenava Gibernau. L'any 1759 n'era propietari Pau Arenas. Aquesta família va mantenir-ne la propietat fins que va ser adquirida per Jaume de Capmany, l'any 1868. Va ser ell qui va fer construir un nou cos avançat, sense cap decoració, que va tapar la façana de l'antiga masia. A la reixa de la porta que tanca la finca s'hi pot llegir la data de 1871. Aquesta porta està flanquejada per dos pilars coronats amb dues escultures de lleons. Davant de la casa hi ha una altra escultura, en aquest cas d'una deessa grega, al costat de la qual n'hi havia hagut una altra del déu Neptú.