Església de la Mare de Déu dels Desemparats
(L'Hospitalet de Llobregat | La Torrassa - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Església de la Mare de Déu dels Desemparats

L'Hospitalet de Llobregat - Església de la Mare de Déu dels Desemparats (Foto: Albert Esteves, 2021)

L'Hospitalet de Llobregat - Església de la Mare de Déu dels Desemparats (Foto: Albert Esteves, 2006)

AutorManuel Puig Janer
Situació Carrer Mossèn Jaume Busquets, 1-7
És l'església parroquial del barri de la Torrassa. L'edifici va ser projectat per l'arquitecte Manuel Puig Janer i construït entre 1949 i 1951. Va substituir un temple més antic, de 1935 cremat l'any següent, a l'inici de la Guerra Civil. És una església de planta quadrada amb una cúpula de formigó al centre. Destaca el seu campanar, una torre de planta quadrada coronada amb un cos més estret on hi ha les campanes i rellotges als quatre vents.

L'artista Rafael Rosés Rivadavia va restaurar les pintures l'any 1982. Aquest, que dominava diverses tècniques pictòriques i escultòriques, i es va aplicar a l'art religiós, va treballar molt a l'Hospitalet i altres municipis del Barcelonès.