Museu Marítim: Nens pescadors
(Barcelona | Sant Pau - Drassanes - Barcelonès)

Barcelona - Museu Marítim. A Santa Llúcia. Noi pescant (Marino)

Barcelona - Museu Marítim. A Santa Llúcia. Noi pescant (Marino) (Foto: Anna Corcoll, 2019)

AutorRafaelle Marino / Edoardo Rossi
Situació Interior del Museu Marítim
Al Museu Marítim es conserven dues escultures de nens pescadors, molt semblants, que van ser presentades a l'Exposició de Belles Arts de Barcelona de 1894.

Una d'elles (El pescador de pops) està situada a l'estany del pati d'entrada i va ser realitzada per l'escultor napolità Edoardo Rossi. Mostra un nen assegut en una pedra que tracta de treure's un pop enganxat al seu braç.

L'altra escultura (A Santa Llúcia. Noi pescant) està situada a prop d'un dels accessos. Va ser feta originalment en guix, l'any 1890, i, com que no fou reclamada per l'artista, la Junta de Museus la va fer fondre en bronze. És obra del també napolità Raffaele Marino.

L'adquisició d'aquestes obres es deu a la fama que havia assolit, als darrers anys del segle XIX, l'escola escultòrica napolitana, especialitzada en realisme de caràcter anecdòtic.