Teatre Núria Espert
(Sant Andreu de la Barca - Baix Llobregat)

Sant Andreu de la Barca - Teatre Núria Espert

Sant Andreu de la Barca - Teatre Núria Espert (Foto: Eloy Fernández Castillo, 2014)

Sant Andreu de la Barca - Teatre Núria Espert, maqueta exposada a l'Ajuntament

Sant Andreu de la Barca - Teatre Núria Espert, maqueta exposada a l'Ajuntament (Foto: Eloy Fernández Castillo, 2015)

AutorLluís Domènech Girbau / Roser Amadó Cercós (B01 Arquitectes)
Situació Plaça de Federico García Lorca, 1
Modern equipament cultural polivalent, inaugurat l'any 2010. Va ser projectat per Lluís Domènech Girbau -descendent del famós arquitecte modernista Domènech i Montaner- juntament amb Roser Amadó (B01 Arquitectes). Està concebut com una superposició de volums prismàtics, adaptats a la topografia del solar, amb un cos perimetral corbat que tanca la cantonada. Tanmateix, l'element més destacat del conjunt és la marquesina coberta de plaques fotovoltaiques que actua a tall de pèrgola i esdevé la protagonista de la façana principal. És capaç d'acumular gairebé 30.000 kW a l'any.

L'edifici disposa de tres espais destacats: la sala principal del teatre, amb capacitat per a 457 persones, la sala Federico García Lorca i l'espai Salvador Espriu, aquests amb un aforament de 100 i 200 persones, respectivament.