Pont dels Prínceps
(Martorell - Baix Llobregat)

Martorell - Pont dels Prínceps (Foto: Oriol Mitjavila, 2020)

TipusPonts i aqüeductes
AutorJosé A. Fernández Ordóñez
Situació Sobre el Llobregat, prop del pont medieval
Construït entre 1974-75, està situat a pocs metres del pont antic, i enllaça amb la carretera de Terrassa. Té una longitud d'uns 200 m i està fet amb una estructura mixta d'acer corten i formigó blanc. Estèticament, l'impacte visual recau sobre els dos peus centrals, els quals dibuixen uns ovals que evoquen la silueta del pont medieval. L'encert d'aquest disseny, que malgrat la seva singularitat palesa un evident esforç d'adaptació a la complexitat de l'entorn, es posa encara més de manifest si es compara amb el mastodòntic viaducte que li passa pel damunt.

Va ser projectat per l'enginyer José A. Fernández Ordóñez (Madrid, 1933 - 2000), autor de nombrosos ponts, tots ells caracteritzats pel compromís estètic. Segons va manifestar, aquesta era la seva obra més estimada. Hi va col·laborar Julio Martínez Calzón.