Àlbula V
(Folgueroles - Osona)

Folgueroles - <i>Àlbula V</i>

Folgueroles - Àlbula V (Foto: Graciel·la Vidal, 2020)

AutorPablo Palazuelo
Situació
Obra d'acer cortén polit de l'escultor Pablo Palazuelo, del 1995, inaugurada amb motiu de la commemoració del 150è aniversari del naixement de Verdaguer. Hi ha una rèplica a Vil·la Joana, la casa de Vallvidrera on va morir el poeta el 1902. Palazuelo és un dels més importants representants de l'abstracció geomètrica (1915-2007).

Es tracta d'una estructura desplegada massiva, segons la classificació de Gonzalo Sotelo, pertanyent a una sèrie en la qual va treballar entre els anys 1982-1995. En aquest cas, la peça pren la forma de llibre, evocada pel poema Què és la poesia?, de Verdaguer.

Sotelo Calvillo, Gonzalo: Análisis de la geometría de Pablo Palazuelo desde la visión del arquitecto (tesis doctoral, E.T.S. Arquitectura, UPM, 2015)