Porxos de Vidal Quadras
(Barcelona | Pla de Palau - Barcelonès)

Barcelona - Porxos de Vidal Quadras (Foto: Albert Esteves, 2020)

EstilRomanticisme
AutorFrancesc Vila
Situació Pg. Isabel II, 2-6
Edifici que segueix el model dels porxos de Xifré, acabat poc abans. Va ser construït entre 1839 i 1842, promogut pels germans Aleix i Manuel Vidal Quadras, sitgetans que havien fet fortuna a Amèrica. En aquest edifici van obrir la Banca Vidal Quadras, absorbida l'any 1911 pel Banc de Barcelona.

L'autor del projecte fou l'arquitecte Francesc Vila, que treballava per a Josep Xifré, i fou coautor dels Porxos amb Josep Buxareu. De fet, Xifré era el propietari del núm. 6, mentre que els núms. 2 i 4 eren cadascun propietat dels germans Vidal i Quadras*.

*Font: Octavià Alexandre