Monument al general Moragues
(Barcelona | Pla de Palau - Barcelonès)

Barcelona - Monument al general Moragues

Barcelona - Monument al general Moragues (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorRosa Martínez Brau
Situació Pla de Palau
Bust de bronze damunt d'un pedestal de pedra, obra de l'any 1984, reinaugurada l'any 2013. És un homenatge al general Moragues, que va lluitar contra les tropes borbòniques durant la guerra de Successió i que va ser executat l'any 1715. Després, el seu cap va ser exposat dins d'una gàbia de ferro, fins a l'any 1727, al Portal de Mar, molt a prop del lloc on està situat el monument.

El bust és una reproducció del que va fer al poble de Sort l'escultora Rosa Martínez a partir del disseny que havia fet l'historiador Lluís Pujal. Va estar en aquest lloc fins a 1999 i es va tornar a col·locar l'any 2013.