Església de Santa Cecília
(Barcelona | Putxet - Barcelonès)

Barcelona - Església de Santa Cecília

Barcelona - Església de Santa Cecília (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorJordi Vidal de Llobatera, Francesc Bassó
Situació Pg. de Sant Gervasi, 66
La parròquia va ser fundada l'any 1954. El primer rector va ser mossèn Moisès Geli Maymí, que va ser qui va adquirir el terreny d'oliveres on finalment es va construir l'església. L'edifici va ser projectat l'any 1957 i es va beneir el 1963. Té façana de maó vist i formigó, i una coberta interior inclinada. El seu element més característic és la marquesina, d'ampla volada i perfil irregular, sustentada per columnes nues de formigó. Com a curiositat, l'arquebisbe Modrego va comentar que el templo gusta porque es moderno pero no modernista.

L'altar major, que representa la Trinitat, és obra de Josep M. Subirachs (1964) i el mural de ceràmica del frontis, sobre el presbiteri, és de l'artista Mercè Coma de Casanovas (1984).