Convent del Redemptor
(Barcelona | Bonanova - La Salle - Barcelonès)

Barcelona - Convent del Redemptor, des del Tibidabo

Barcelona - Convent del Redemptor, des del Tibidabo (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorBernardí Martorell Puig
Situació Bellesguard, 22-30 / Ronda de Dalt
Conjunt format per l'església i les dependències conventuals, organitzades al voltant d'un claustre rectangular. L'església té planta de creu llatina i està acabada tota ella amb maó vist. La capçalera té una estructura complexa, articulada amb cobertes a diferent alçada. Formalment, es pot dir que s'inspira en les esglésies gòtiques però amb una interpretació molt lliure.

El convent va ser inaugurat l'any 1926. Entre 1993 i 1995 va ser ampliat i habilitat com a centre d'ensenyament universitari (Universitat Abat Oliva), segons projecte de l'arquitecte Miguel Ángel Armengou.