Col·legi de Jesús Maria
(Barcelona | Bonanova - La Salle - Barcelonès)

Barcelona - Col·legi Jesús Maria, postal antiga

TipusEdifici escolar
AutorEnric Sagnier Villavecchia
Situació Pg. Sant Gervasi, 15-21
InterèsEspecial interès Interessant
El Col·legi Jesús Maria va ser obert l'any 1894 per les Religioses de Jesús-Maria, una congregació francesa fundada l'any 1818 per Santa Claudina Thévenet. Prèviament, havien comprat l'Hotel Tibidabo, siruat en aquest solar, amb uns amplis jardins. La construcció, projectada per Enric Sagnier, es va iniciar l'any 1892.

L'edifici, de grans dimensions, està inspirat en els college anglesos. D'estil neogòtic, està acabat amb maó vist i ornamentat amb relleus, pinacles i baranes de pedra. La façana principal té, al seu eix de simetria, un cos sobresortit on es desenvolupa la doble escalinata que condueix a un porxo que fa de galeria de la planta noble. L'element més característic és el tester central, amb una imatge de la mare de Déu amb el Nen, i un airós pinacle decorat amb florons.