Pavelló de la Torre Castanyer
(Barcelona | Bonanova - La Salle - Barcelonès)

Barcelona - Pavelló de la Torre Castanyer

Barcelona - Pavelló de la Torre Castanyer (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Pg. Sant Gervasi, 21
InterèsEspecial interès Interessant
Aquest edifici, sovint confós amb la porteria del Col·legi Jesús Maria, amb el qual no té res a veure, té una curiosa història. L'any 1888, amb motiu de l'exposició Universal de Barcelona, la família reial, presidida per la reina regent Maria Cristina, a qui acompanyaven els seus fills, el príncep d'Astúries, futur Alfons XIII, i les infantes Mercedes i M. Teresa, es va estar uns mesos a la ciutat. Per tal que els infants disposessin d'un lloc d'esplai adequat, lluny del protocol oficial, la família Jover Vidal, propietària de la Torre Castanyer, va fer construir a l'extrem del seu jardí un petit pavelló de jocs. La construcció es va fer en molt poc temps i es conserva en la seva integritat. És una de les millors mostres de l'estil neoàrab que es pot veure a Barcelona, estil que les sales interiors.

L'edifici va ser utilitzat unes poques setmanes i, com agraïment, la reina regent va atorgar a la família Jover Vidal el marquesat de Gelida. Quan la Torre Castanyer va passar a mans de la filla, Consuelo Jover Vidal, casada amb el vescomte de Güell, Eusebi Güell López, el pavelló va servir per allotjar el servei domèstic de la casa.