Casal de Miralles
(Castellví de Rosanes - Baix Llobregat)

Castellví de Rosanes - Miralles

Castellví de Rosanes - Miralles (Foto: Albert Esteves, 2006)

Castellví de Rosanes - Miralles (Foto: Albert Esteves, 2008)

Castellví de Rosanes - Miralles (Foto: Anònim -Arxiu Fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya-, anys vint segle XX)

Castellví de Rosanes - Miralles (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1925)

Castellví de Rosanes - Miralles, pintures murals

Castellví de Rosanes - Miralles, pintures murals (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1925)

Castellví de Rosanes - Miralles, pintures murals (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1924)

Situació Caseria de Miralles, Carretera de Gelida
InterèsEspecial interès Interessant
Miralles fou una antiga quadra dins el terme del castell de Castellví. Estava centrada per una torre o petit castell, documentat des de principis del segle XIII, que va ser transformat en un gran casal gòtic durant els segles XIII-XIV. En aquella època va pertànyer a Guerau Alemany de Cervelló, i posteriorment a Bernat de Miralles, mort l'any 1311. El 1414 va ser convertit en monestir agustinià i així continuà fins la desamortització de 1835. A l'enteixinat d'una de les sales del primer pis hi ha l'emblema del mercader barceloní, promotor de la construcció per als agustins, Bertran Nicolau (BN) amb lletres gòtiques. Té portal adovellat i finestres gòtiques biforades. Hi ha un balcó amb motlluratge gòtic, del segle XVI. A l'interior hi ha diverses portes també d'estil gòtic.

Al marge de l'església annexa, del segle XVIII, compta amb una capella gòtica coberta amb embigat pla sobre arcs de diafragma apuntats, decorada amb pintures murals del segle XV-XVI.