Carrer dels Petons
(Barcelona | Sant Agustí - Barcelonès)

Barcelona - Carrer dels Petons

Barcelona - Carrer dels Petons (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Entre els núm. 6 i 8 del carrer Comerç
Carreró molt estret i sense sortida, que surt de l'actual carrer del Comerç. Té una façana amb esgrafiats, del segle XVIII.

Hi ha diverses teories en relació amb el nom d'aquest carrer. Una d'elles prové del fet que en aquest racó els condemnats a mort a la veïna Ciutadella s'acomiadaven de les seves famílies. Altres creuen que, l'estretor i el fet de no tenir sortida, el feien un lloc propici per a les evasions amoroses de les parelles. Tot i que, la que sembla més realista, és la que fa derivar el nom del ciutadà Jaume Pontons, que hi vivia a mitjan segle XVII.