Casa Antoni Nadal Darrer
(Barcelona | Sant Agustí - Barcelonès)

Barcelona - Carrer d'en Cortines, 25-27

Barcelona - Carrer d'en Cortines, 25-27 (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Carrer d'en Cortines, 25-27, plànol (Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona)

Situació Cortines, 25-27
Edifici de planta baixa i quatre pisos, construït l'any 1786. Té un portal principal, emmarcat amb pedra, com totes les obertures, prou ample per deixar passar els carruatges. A l'extrem de la façana hi ha dues portes més petites, ja previstes al plànol original. Actualment, forma part de l'Hotel Catalonia, amb façana principal al carrer Rec Comtal.

La casa va ser promoguda per Antoni Nadal i Darrer, un important mercader i propietari, fabricant d'indianes, amb magatzems a la part posterior del carrer Nou de la Rambla i al carrer de les Tàpies. A començament del segle XIX va ser director de la Junta de Comerç. Fou també propietari de Can Basté, a Nou Barris.