Casa Muntadas
(Barcelona | Avinguda Tibidabo - Barcelonès)

Barcelona - Av. Tibidabo, 48

Barcelona - Av. Tibidabo, 48 (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Av. Tibidabo, 48 (Casa Muntadas)

Barcelona - Av. Tibidabo, 48 (Casa Muntadas) (Foto: Catàleg del Patrimoni - Ajuntament de Barcelona)

Barcelona - Av. Tibidabo, 48 (Casa Muntadas) (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Av. Tibidabo, 48. Detall

AutorJosep Puig i Cadafalch
Situació Av. Tibidabo, 48
Casa d'estiueig modernista, projectada l'any 1901 per Josep Puig i Cadafalch, inspirada en la masia catalana del segle XVIII. Fruit d'això son les dues façanes amb coronament mixtilini (la posterior molt desfigurada per uns cossos laterals afegits) i la decoració amb esgrafiats, de tipus floral.

L'encàrrec de la casa el va fer l'industrial Lluís Muntadas i Rovira (Barcelona, 1865 - 1911), enginyer i fundador de l'empresa Lámparas Z i membre d'una important família d'empresaris tèxtils.